Ateliere de Consiliere si Dezvoltare Personala

In cadrul proiectului IMPACT – Incluziune si Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor au inceput modulele de consiliere si dezvoltare personala pentru copii si tineri in comunitatile din Rucar – jud. Arges, Dragomiresti – Judetul Dambovita, Dumbrava – Judetul Prahova.

In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, cu ajutorul fiselor de lucru, copiii si tinerii au avut ocazia sa identifice si sa abordeze situatiile cu care acestia se confrunta in plan emotional si psihologic. Ajungand la puncte sensibile, participantii au primit suport de la consilierul de dezvoltare personala in recadrarea situatiilor pentru depasirea blocajelor emotionale. Situatiile discutate au fost despre probleme in familii, abandon, greutatea de a lega prietenii, tradari, dobandirea increderii in sine, curajul de a-si exprima punctul de vedere si de a se afirma, situatii care au marcat emotional participantii si despre care au dorit sa vorbeasca si sa primeasca suport.

Totodata, atelierele de Teatru Forum pe teme precum violenta in viata mea (tratand abuzuri fizice, emotionale, verbale), bullying-ul au cuprins module de consiliere psihologica si dezvoltare personala, copiii si tinerii avand prilejul prin jocul de rol si analiza situatiilor din viata reala sa  gaseasca impreuna cu facilitatorii solutii pentru dezvoltarea increderii in sine si evitarea situatiilor de violenta si bullying.

Ateliere de Teatru Forum au fost realizate in Breaza – Judetul Prahova, Rucar – Judetul Arges, Dragomiresti – Judetul Dambovita, Tepu – Judetul Galati, Dumbrava – Judetul Prahova

Proiectul IMPACT este coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART si este finantat prin programul Dezvoltare Locala, Fonduri Norvegiene, Apel: Educatie Incluziva pentru copii si tineri in situatii de risc.