INVITATIE EXPOZITIE DE PICTURA SI FOTOGRAFIE ”IMPACT” in Breaza, Judetul Prahova

Marti, 21 iunie 2022, ora 15.00, la Primaria Orasului Breaza, judetul Prahova, va invitam la vernisajul Expozitiei de Pictura si Fotografie din cadrul proiectului ”IMPACT – Incluziune si Motivare Prin Arte a Copiillor si Tinerilor”, proiect finantat prin programul Dezvoltare Locala, Fonduri Norvegiene.

Expozitia cuprinde lucrarile copiilor si tinerilor participanti la atelierele de arte ale proiectului IMPACT din:

– Centrul Scolar de Educatie Incluziva – CSEI Breaza

– Centrul de Plasament Sinaia – Breaza

– Liceul Aurel Vlaicu, Breaza,

si Scolile Gimnaziale din Telega, Breaza, Comarnic, Campina.

Pe parcursul anului scolar, copiii si tinerii beneficiari ai proiectului IMPACT, coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, au participat la ateliere de arte: teatru, dans, pictura, sculptura, fotografie, diferitele tipuri de arte ajutand la dezvoltarea abiliatilor personale si interpersonale, de comunicare si integrative ale copiilor si tinerilor implicati in proiect.

Expozitia cuprinde o parte dintre rezultatele atelierelor de arte plastice, prezentate intr-un eveniment public care incurajeaza copiii si tinerii, le dezvolta stima de sine si increderea in propriile abilitati, participand activ la viata comunitatii, implinind astfel ceea ce presupune conceptul de incluziune sociala.

Expozitia este centrata pe tema incluziunii copiilor si tinerilor, prezentand o serie de portrete pictate în culori acrilice și o serie de fotografii portret realizate de acestia, fara a se putea face diferenta intre lucrarile copiilor cu cerinte educationale speciale sau normale, intre mediul social, economic sau de alta natura al acestora. Temele lucrărilor se referă la ”Ce mă face fericit”, ”Prietenie”, ”Lumea mea / Orașul meu”, ajutând privitorii să pătrundă în universul interior și exterior al autorilor.

Comunicat de Presa