INVITATIE EXPOZITIE DE PICTURA SI FOTOGRAFIE I.M.P.A.C.T, Comuna Domnesti, Judetul Arges

Joi, 30 iunie 2022, ora 12.00, va invitam la vernisajul Expozitiei de Pictura si Fotografie din cadrul proiectului ”IMPACT – Incluziune si Motivare Prin Arte a Copiillor si Tinerilor”, pe scena Caminului Cultural Domnesti, comuna Domnesti, judetul Arges.

Expozitia cuprinde lucrarile copiilor si tinerilor participanti la atelierele de arte ale proiectului IMPACT din Centrul de zi pentru copii si tineri cu Dizabiltiati ”Sanse Egale”, comuna Domnesti, judetul Arges si lucrari colective realizate in culori acrilice pe panza, realizate de acestia impreuna cu tinerii si copiii din Scoala Gimnaziala Pietroșani, comuna Pietroșani, judetul Argeș.

Pe parcursul anului scolar, copiii si tinerii beneficiari ai proiectului IMPACT, coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, au participat la ateliere de arte: teatru, film, dans, pictura, sculptura, fotografie, diferitele tipuri de arte ajutand la dezvoltarea abiliatilor personale si interpersonale, de comunicare si integrative ale copiilor si tinerilor implicati in proiect.

Expozitia cuprinde o parte dintre rezultatele atelierelor de arte plastice, prezentate intr-un eveniment public care incurajeaza copiii si tineri, le dezvolta stima de sine si increderea in propriile abilitati, participand activ la viata comunitatii, implinind astfel ceea ce presupune conceptul de incluziune sociala.

Expozitia este centrata pe tema incluziunii copiilor si tinerilor, prezentand o serie de portrete pictate în culori acrilice și o serie de fotografii portret realizate de acestia, care descopera si pun in lumina abilitatile participantilor.

Temele lucrărilor se referă la ”Ce mă face fericit”, ”Prietenie”, ”Lumea mea”, ”Emotii’. ajutând privitorii să pătrundă în universul interior și exterior al autorilor, sa ii cunoasca si sa ii respecte.

Evenimentul este realizat cu sustinerea: Consiliului Judetean Arges, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – DGAPSC Arges, Inspectoratul Scolar Arges, Primaria comunei Domnesti.

Incluziunea sociala se refera la egalitatea de sanse si drepturi pentru toti membrii unei societati, fiecare dintre acestia trebuind sa aiba oportunitatea de a participa in mod relevant la viata acesteia si de a se bucura de un tratament egal cu al celorlalti, in toate domeniile vietii. Incluziunea sociala se manifesta atunci cand fiecare individ, indiferent de varsta, abilitati, credinte, background social este si se simte tratat cu respect de catre membrii comunitatii.

Comunicat de Presa