ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA PRIN TEATRU, Rucar, Arges

La Scoala Gimnaziala Nae Ghica, au avut loc, in cadrul proiectului IMPACT, ateliere de dezvoltare personala pentru copii si tineri prin intermediul teatrului si basmului.

Participantii au primit biletele cu diverse virtuti, cum ar fi: iubire, curaj, incredere, perseverenta, inteligenta, intelepciune, bunatate, determinare, etc. Prin dialogul de grup, participantii au identificat situatii din viata lor in care pot folosi aceste virtuti. Pornind de la aceste virtuti, s-a creat o poveste colectiva care a fost pusa in scena. Facilitatorii au încurajat explorarea virtutilor, calitatilor, defectelor și au suținut beneficiarii în procesarea și conștientizarea emoțiilor, atât celor pozitive, cât și celor negative și au fost oferite și descoperite soluții sau noi metode de gestionare a acestora, prin mijloace specifice și emoții adaptative. Participantii au constientizat calitatile si virtutile de care au nevoie pentru depasirea obstacolelor si indeplinirea scopurilor lor, precum si modul in care ei pot dobandi aceste calitati si virtuti.

Au fost inițiate discuții pe tema calităților și a defectelor. Participanții au fost încurajați să exploreze propriile calități, punându-se accent pe necesitatea încrederii în sine, atât în cadrul academic, cât și în interacțiunile sociale din afara acestuia.

Proiectul ”I.M.P.A.C.T – Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor” este finanțat prin programul Dezvoltare Locală, Apelul Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc, Granturi Norvegiene și se desfasoară în perioada 2021-2023.