ATELIERE

ATELIERELE DE ARTE din cadrul proiectului IMPACT - Incluziune și Motivare prin Arte a Copiilor si Tinerilor, se desfașoară în școli din judetele: Argeș, Brasov, Dâmbovița, Prahova, Galați și au ca scop dezvoltarea motivației, creativității, încrederii, abilităților sociale și personale a 600 de copii.
Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART din București, asigură facilitatorii atelierelor de arte în comunitățile locale și materialele necesare desfășurării atelierelor pentru copii, în cadrul proiectului IMPACT - Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiilor și Tinerilor. Astfel, atelierele de arte sunt gratuite pentru copii.

ATELIERELE DE ARTE PLASTICE dezvoltă abilitățile vizuale, plastice și creative ale copiilor. Îi familiarizează cu elemente de limbaj plastic, relații dintre culori, elemente de compoziție plastică, ajutându-i să exprime prin forme și culori, elemente emoționale și ale realității înconjurătoare.
Atelierele de arte plastice vor avea tematici care pe de o parte dezvoltă creativitatea copiilor și pe de alta parte îi ajută să analizeze situații din viața reală. Atelierele de arte plastice se vor finaliza cu expoziții în comunitățile locale, expoziții care promovează tematici legate de incluziune, educație, drepturile omului.



ATELIERELE DE FILM dezvoltă participanților abilități de scriere scenarii, organizare în echipa de filmare, lucru în echipe, exprimarea propriilor idei, actorie, improvizație, cunoștințe despre creația de film, editarea video, dezvoltarea creativității și dezvoltare personală în mai multe direcții/pe mai multe planuri.
În cadrul atelierelor de film, participanții lucrează în echipe realizând filme de scurt metraj, de la idee, la scenariu, filmare, interpretare, editare video până la forma finală. Fiecare participant experimentează roluri în echipa de filmare în functie de abilitățile personale și obiectivele de învățare.Totodată, în cadrul atelierelor de film sunt planificate, realizate și filmate fragmente din Filmul Comunitar, promovat în partea a II-a a proiectului.

ATELIERELE DE FOTOGRAFIE dezvoltă participanților capacitatea de transmitere de mesaje prin imagini fotografice, selecția elementelor din mediul înconjurator, comunicarea vizuală, surprinderea și exprimarea stărilor prin imagini fotografice.
Atelierele de Photovoice susțin descoperirea nevoilor comunității și transmiterea de mesaje sociale, textele care însotesc fotografiile având un rol activ în conștientizarea unor probleme și în găsirea de soluții. O selecție a fotografiilor realizate în cadrul atelierelor va fi prezentată în expoziții on-line și în expoziții în comunitățile locale.

ATELIERELE DE TEATRU dezvoltă copiilor abilități precum: stima de sine, acceptare de sine și acceptarea celorlalți, cooperare, depășirea emoțiilor și timidității, capacitatea de analiză a situațiilor de viață prin jocuri de rol, corectarea atitudinilor negative și dezvoltarea de noi atitudini, aptitudini si abilități pentru a obține succesul în viață.
Totodată sunt dezvoltate abilitățile creative, de concentrare, de improvizație, mișcare și ritm, cu IMPACT pozitiv asupra dezvoltării personale. Atelierele de Teatru Forum, ajută copiii să își dezvolte abilitățile participative și interactive, de conștientizare și soluționare a diferitelor situații sociale, dându-le posibilitatea să recreeze scenete în care personajele acționează diferit pentru impact și rezultate pozitive.

ATELIERELE DE DANS dezvoltă abilitățile de ritm, cooperare, coordonare, mișcare scenică, având un cunoscut efect terapeutic și tonic asupra psihicului, fiind totodată o formă de antrenament fizic. Atelierele de dans îmbină elemente de dans contemporan, tango, vals susținând integrarea socială, armonia, comunicarea prin mișcare și având abilitatea să sugereze într-un limbaj propriu elemente din viața personală, socială si emoțională.
În cadrul atelierelor de dans vor fi create coregrafii de grup și individuale care vor fi filmate și integrate în Filmul Comunitar realizat de toți participanții proiectului, de promovare a incluziunii și drepturilor omului.


ATELIERELE DE MUZICA oferă participantilor posibilitatea învățării utilizării diferitor instrumente muzicale (ex: chitara) și a acompanierii vocale și totodată a creației de cântece, versuri, linii melodice în grup. Dezvoltă abilitățile creative, integrative, interpretative, dezvoltând armonia și încrederea în sine. Înregistrări ale rezultatelor atelierelor de muzică vor fi utilizate în realizarea coloanei sonore a filmului comunitar.

Atelierele de Arte nu necesită cunoștințe anterioare în domeniile menționate. În cadrul atelierelor vor fi integrate abilitățile specifice ale fiecarui copil, fiecare aducând contribuția specifică, nota personală în funcție de personalitatea acestuia.